Gratis fragt på ordrer over kr. 399
Loading...

UDSOLGT Honduras Kaffe

69,00 kr.209,00 kr.

Denne mellemristede kaffe er fra regionerne Gualcinse og Lempira. Kaffebønnerne har en blød sødme med smagsnoter af chokolade og karamel. 100 % Arabica.

EAN: 05745000505029 Varenummer (SKU): 05745000505029 Kategorier: ,

Honduras Kaffe – Cosagual

Special kaffebønner dyrket i en højde på 1.100-1.600 meter over havets overflade i Honduras. Kaffebønnerne har en cupping score på 82,75, med smagsnoter af karamel og chokolade. Kaffen har en blød sødme, som også bør fremhæves. Bønnevariationerne tæller: IH-90, Lempira, Typica og Catuai.

Kaffe fra Lempira og Gualsince i Honduras

Opkaldt efter en Lenca-stammehøvding, der kæmpede mod de spanske conquistadores i midten af ​​det 16. århundrede. Lempira ligger i det vestlige Honduras og deler grænser med de berømte kafferegioner Copán, Ocotepeque, Santa Barbara samt El Salavador. Barsk og isoleret er Lempira stadig hjemsted for Lenca-folket, et indfødt folk, hvis navn betyder “Tigerens bjerg”. Kaffe, deres vigtigste indtægtskilde, vokser på fjerntliggende og trædækkede bjerge, der også er hjemsted for flere vandkilder.

Fair Trade International – Organic

Cooperativa de Servicios Agropecuarios Gualcinse (Cosagual) blev oprettet i 1994, og tæller 135 småbønder. Kooperativet blev oprettet for at støtte producenter, i markedsførering af deres kaffe, men også bæredygtig udvikling socialt og miljømæssigt. Som kooperativ tilbyder Cosagual sine medlemmer en bred vifte af tjenester. Heriblandt økonomisk støtte med lettere adgang til kredit, udlejning af udstyr, plantesundhedsprodukter, uddannelse og teknisk assistance. Klimaændringer har spillet en stor rolle i Honduras i de sidste par år, og Cosagual har også støttet sine medlemmer i at diversificere deres produktion for at blive mere modstandsdygtig. “Plátanos” (Plantain – madlavning af bananer), honning og kakao er et par eksempler. “Plátanos” er f.eks. en afgrøde, der er blevet lidt udnyttet i regionen. Afgrøden etablerer sig rigtig godt i forbindelse med kaffe, og kan plantes på de samme marker. I de seneste år er Cosagual også begyndt at skabe kompost ved hjælp af den forskelligartede kaffemasse og andet landbrugsaffald.

Socialt ansvar og initiativer

Sundhed og uddannelse er også to vigtige emner for kooperativet. Cosaguals medlemmer modtager en sygeforsikring for det lokale South Lempira Hospital. Baseret på private donationer og frivillige betalinger fra patienter tilbyder hospitalet “gratis” sundhedsydelser til indbyggerne. Gennem denne “Sygesikring” har andelshaverne og deres familier ret til at modtage medicinske behandlinger i et år uden at betale gebyr, og sygehuset nyder godt af en årlig stabil indkomst, der letter dets driftsmæssige ledelse. Uddannelse er afgørende for udviklingen af ​​landsbyer. Derfor har Cosagual iværksat et par programmer til støtte for den yngre generation. Dette tæller bl.a. stipendier til universiteter og donation af udstyr til de lokale skoler.

  • espresso sidamo
    69,00 kr.209,00 kr.
  • mexico kaffeFair trade kaffe Mexico
    69,00 kr.209,00 kr.
  • colombiansk espressocolombiansk espresso
    69,00 kr.209,00 kr.
Om Muus Kaffe

Alle priser på hjemmesiden er inkl. moms.

Copyright © 2021 Muus Kaffe ApS –  Alle rettigheder forbeholdes.